MKL: A.Sireikos KA krepšininkai MKL čempionate toliau kyla į viršų, Akmenės SC-97 iškovojo 2 vietą

Antano Sireikos krepšinio akademijos septyniolikmečiai užtikrintai žygiuoja į priekį. Šiauliečiai prieš kelias savaites laimėję „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ Jaunių vaikinų B (gim. 1997 m.) čempionato III divizioną, šį savaitgalį į viršų kėlė II diviziono nugalėtojų taurę.

Naujojoje Akmenėje vykusiame finale A.Sireikos krepšininkai 100:53 sutriuškino aikštės šeimininkus Akmenės sporto centro krepšininkus. Sauliaus Jucevičiaus treniruojami šiauliečiai visas problemas išsprendė jau pirmajame kėlinyje, po kurio pirmavo 16-os taškų skirtumu.

Nugalėtojų gretose 25 taškus pelnė, 10 kamuolių atkovojo ir 4 rezultatyvius perdavimus atliko Augustas Meškauskas. Benius Urbonavičius įmetė 21 tašką ir atkovojo 8 kamuolius, o Paulius Tebeliškis įmetė 19 taškų ir atkovojo 14 kamuolių.

Akmenės SC komandoje Matas Kibildis įmetė 14 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, o Vidmantas Kačiuška surinko 12 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Trečiąją vietą ir bronzos medalius iškovojo Plungės sporto ir rekreacijos centro septyniolikmečiai. Virgilijaus Lapio auklėtiniai po įtemptos kovos 73:67 nugalėjo Šilutės sporto mokyklos komandą. Po dviejų kėlinių plungiškiai pirmavo 20-ies taškų skirtumu, tačiau kovotojų charakterį pademonstravę šilutiškiai pagerino gynybą ir po trijų kėlinių komandos skyrė tik 2 taškai. Viskas sprendėsi per paskutines dešimt minučių, kur mačo pabaigą sėkmingiau sužaidę Plungės SRC krepšininkai iškovojo pergalę.

Nugalėtojų komandoje Valentinas Gadliauskas įmetė 16 taškų. Daujotas Kukulskis surinko 12 taškų ir atkovojo 12 kamuolių, o Karolis Mockus (13 atk. kam.) ir Liutauras Mažrimas pelnė po 11 taškų. Šilutės sporto mokyklos komandoje Laurynas Stonkus įmetė 18 taškų, o Gvidas Galinauskas pelnė 15 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Pusfinalyje Akmenės SC rezultatu 78:63 įveikė Plungės SRC komandą, o Šiaulių A. Sireikos KA 80:67 nugalėjo Šilutės SM.

Finalo ketverto čempionė iškart pateks į I diviziono atkrintamąsias varžybas, o antrą vietą užėmusi komanda dalyvaus „Iššūkio“ etape, kur dėl vietos atkrintamosiose varžybose kovos su devintą vietą I divizione užėmusia komanda.

Iššūkio etapo tvarkaraštis

2014-04-02 (Trečiadienis)

13.00 Vilniaus Š. Marčiulionio KA III – „Himėja“ – Akmenės SC

2014-04-04 (Penktadienis)

14.00 Akmenės SC – Vilniaus Š. Marčiulionio KA III

Jei reikės trečiųjų rungtynių jos bus žaidžiamos 2014-04-08 Vilniuje.

 

Comments are closed.