Startavo dvyliktasis RKL sezonas

Startavo 2016–2017​ metų Regionų krepšinio lygos​ sezonas. ​ ​RKL komunikacijos vadovas Edvinas Kasulaitis džiaugėsi, kad komandų skaičius šiemet perkopė 40-ies ribą. Lygiai taip pat, kaip ir anksčiau, komandos bus dalyjamos į du pajėgumo divizionus – A ir B. Akmenės SC-KK „Akmenės cementas“ kaip ir praeitais metais šį sezoną rungtyniaus Natural Pharmaceuticals-RKL čempionato ​A divizione.

akmenes cementas1

Akmenės SC-KK „Akmenės cementas“ 2016-2017 metų sezone

Komandos SC-KK „Akmenės cementas“ sudėtis 2016 – 2017 metų sezono starte atrodo taip:

Įžaidėjai (PG)​: Nerijus Mika, Martynas Valters

Atakuojantieji gynėjai (SG)​: Edvinas Gricius, Matas Kibildis, Rokas Milašiūnas, Mindaugas Košelis, Evaldas Radionovas, Justas Mar​cinkevičius

Lengvieji krašto puolėjai (SF)​: Rytis Andriuška, Rokas Narkus, Karolis Klovas, Mantas Košelis

Sunkieji krašto puolėjai (PF)​: Audrius Povilaitis

Vidurio puolėjai (​C )​: Justas Janulis

Vyr. treneris:​ Saulius Momkauskas

Trenerio asistentas​: Evaldas Radionovas

Naujajam sezonui prasidėjus, mūsų komanda namuose priėmė Kauno r. „Omega“ (2016-10- 21). ​ ​“Akmenės cementas“ komandai pergalės iškovoti nepavyko. Pralaimėta rezultatu ​79:86 (23:21; 10:22; 18:22; 28:21).

„Akmenės cementas“ rungtynes pradėjo gerai, per pirmąjį kėlinį galėjome džiaugtis pirmaudami, o antrame rezultatas susilygino –  23:23. ​ ​Vėliau skirtumas išaugo priešininkų naudai – 51:63 (po III kėlinių), o rungtynės baigėsi rezultatu – 79:86.  Akmenės komandoje išsiskyrė: E. Radionovas – 19 taškų (5 rez. perd.), J. Janulis pridėjo 17 taškų, M. Košelis – 14, o A. Povilaitis – 12 taškų.

Šeštadienį ​(2016-10-22) ​„Akmenės cementas“ žaidė rungtynes svečiuose Klaipėdoje. Nors ir kova su priešininkais buvo įtemta, “Akmenės cementas” nenusileido ir laimėjo varžybas prieš Klaipėdos “Neptūnas- 2” dviejų taškų skirtumu – 78:80 (​​12:21; 23:23; 17:21; 26:15). Akmenės komandą į pergalę vedė Mantas Košelis, pelnęs 24 taškus ir Nerijus Mika, pridėjęs 22 taškus, Audrius Povilaitis surinko 15 taškų (12 atk. kam., 8 rez. perd.).

SC-KK „Akmenės cementas“ trenerio Sauliaus Momkausko​ komentaras startavus sezonui:​        “Pradžia tokia, kaip ir tikėjausi, pasiruošimas naujam sezonui nebuvo sklandus. Sužaidėm kaip niekad mažai draugiškų rungtynių, tačiau nei vienose rungtynėse nebuvome pilnos sudėties, tad sezono startas atspindi mūsų pasirengimo lygį ir esamą sportinę formą. Su kiekviena savaite kokybės turėtu atsirasti vis daugiau, aišku pas varžovus taip pat, tad laukia sunkus ir įdomus sezonas.”

SC-KK „Akmenės cementas“ žaidėjo Martyno Valters mintys po pirmojo savaitgalio: „Sezono pradžia ne pati tobuliausia, tačiau ir neblogiausia. Aišku, kad broko dar daug, tačiau tai tik sezono pradžia, ir į ritmą dar įsivažiuosime. Kalbant apie rungtynes namuose prieš „Kauno r. Omega“, tai pralaimėjimą lėmė kova dėl atšokusių kamuolių, nes taip suteikėme pernelyg daug antrų šansų, kuriuos priešininkai vertė taškais. Rungtynės Klaipėdoje prieš vietos „Neptūno- 2″ komandą buvo visai kitokios, nei namuose prieš Kauno ekipą. Klaipėdoje mes gal ir nebuvome greitesni, tačiau fiziškai tikrai stipresni. Ir šitą pranašumą mes išnaudojome sėkmingai. Kontroliavome visas rungtynes, ir gal dėl didesnio atsipalaidavimo, kelių klaidų rungtynių pabaigoje, leidome varžovams atkurti intrigą. Tačiau laimei, viskas baigėsi gerai ir iškovojome sunkią ir kiek gal net psichologiškai reikiamą pergalę. Kad ir kaip bebūtų, spragų dar yra nemažai, analizuosime klaidas ir stengsimės to išvengti ateityje. Šiais metais RKL lyga tikrai yra sustiprėjusi, joje netrūksta daug žinomų krepšinio pasaulyje pavardžių, tačiau mūsų tikslas lieka tas pats – kautis kiekvienose rungtynėse dėl pergalės ir nesvarbu prieš ką žaistume“.

Artimiausias rungtynes SC-KK “Akmenės cementas” žais penktadienį (spalio 28 dieną,17.30 val. ) Kaune,  prieš Kauno VDU krepšininkus. O spalio 29 dieną (šeštadienį, 14 val. )​ namuose, prieš Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“. Kviečiame visus sirgalius palaikyti Akmenės komandos!

Comments are closed.