RKL: RKL pirmenybėse Akmenės SC-KK „Akmenės cementas“ iškovojo 4 vietą

Rungtynių akimirka iš kovos dėl 3 vietos

Regionų krepšinio lygos (RKL) mažajame finale triumfavo Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšininkai. Penktadienį (04 24) Akmenėje ketvirtose serijos iki 3 pergalių rungtynėse su SCKK-“Akmenės cementu“ uostamiesčio atstovai iškovojo trečią pergalę ir pasiekę geriausią rezultatą komandos istorijoje pasidabino bronzos medaliais.

Šių rungtynių nuotraukų albumas – RKL Facebook’e

Prieš vykdami į N.Akmenės sporto rūmus, LCC universiteto studentai serijoje jau pirmavo 2:1. Papildomos motyvacijos jiems nebereikėjo mat iki išsvajotųjų medalių buvo likęs vos vienas žingsnis. Tai žinodami, klaipėdiečiai uraganiškai pradėjo rungtynes ir jau per pirmas 10 minučių į varžovų krepšį įmetė net 27 taškus, tuo tarpu varžovams leido surinkti tik 14.

Antro ketvirčio pradžioje svečių pranašumas pasiekė rekordinę persvarą rungtynėse – 17 taškų. Tačiau savų sirgalių palaikomi Akmenės krepšininkai dar nebuvo linkę kapituliuoti. Dar to pačio ketvirčio pabaigoje jie ištirpdė savo deficitą iki 5 taškų ir sugrąžino intrigą (42:47).

Po ilgosios pertraukos LCC ir vėl susigrąžino sau dviženklę persvarą, kurią laikė iki ketvirtojo kėlinuko pradžios. Tačiau tuomet spurtą 11:0 surengę „Akmenės cemento“ atstovai priartėjo per 5 taškus, po dar po kelių minučių komandas jau teskyrė vienas metimas. Kėliniui einant į pabaiga, likus apie 3 minutes Akmenės ekipa į rūbinę turėjo išlydėti savo lyderį Audrių Povilaitį, kuris gavo antrą techninę pražangą. Tačiau tai nesutrukdė šeimininkams po Manto Košelio tritaškio priartėti prie varžovų vos per vieną tašką (78:79). Tačiau laikrodžiui skaičiuojant paskutinę minutę akmeniškių nervai nebeišlaikė. Emocijų nesulaikė Nerijus Mika ir ant suolelio sėdėję žaidėjai. Buvo skirtos net 3 techninės pražangos ir tai palaidojo SCKK-“Akmenės cemento“ viltis. Rungtynės baigėsi rezultatu 86:94 (14:27, 28:20, 19:26, 25:21).

Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komandoje visi starto penketuko žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių. Iš jų išsiskyrė 27 pelnęs Tadas Kymantas ir 19 surinkęs Vincentas Aleksandravičius.

Akmenės gretose pasižymėjo A.Povilaitis, pelnęs 32 taškus ir atkovojęs 11 kamuolių. Martynas Valters surinko 15 taškų.

Mažojo finalo serija baigėsi rezultatu 3:1. Pirmas rungtynes Klaipėdoje laimėjo LCC 77:69, antrosiose akmeniškiai pasiekė revanšą namuose 101:96. Trečias mačas uostamiestyje baigėsi šeimininkų pergale 64:63.

Abiems komandoms vieta stipriausiųjų ketverte yra geriausias pasiekimas istorijoje. Pastaruosius du sezonus LCC universitetas pasiekdavo ketvirtfinalio etapą. Tuo tarpu Akmenė prieš dvejus metus B divizione iškovojo 2 vietą, o pernai A divizione pasiekė ketvirtfinalio etapą.

Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto treneris Marius Tamolis džiaugėsi rankose spausdamas medalį: „Žaisti buvo išties labai sunku. Varžovai propaguoja panašų žaidimą kaip ir mes – tik palik metiką laisvą ir gausi tritaškį. Mums papildomos motyvacijos nereikėjo, visi buvo labai užsivedę ir rodė didelį norą laimėti. Esame tikrai patenkinti iškovota vieta.“

Akmenės SCKK-“Akmenės cemento“ ekipos treneris Saulius Momkauskas pripažino, kad kabintis į pergalę galėjo, tačiau galutiniu rezultatu buvo patenkintas: „Tai mūsų komandai – geriausias pasiekimas istorijoje, todėl liūdėti nėra ko. Žinoma, kovoti dėl medalių tikrai galėjome, tačiau lemiamais momentais pritrūkdavo šaltesnio proto, o kartais ir palankesnių teisėjų švilpukų“.

Comments are closed.