MKL: Akmenės sporto centras – „Olimpinės taurės“ II diviziono laimėtojai

Kopija iš akmene2015Akmenės SC – „Olimpinės taurės“ II diviziono laimėtojai

Akmenės sporto centro krepšininkai laikėsi savo tikslų ir sėkmingai sužaidė „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ lemiamas kovas. Jaunimo krepšinio čempionato (gim. 1996 m.) II diviziono finalo ketverte Sauliaus Momkausko auklėtiniai pasiekė dvi pergales, džiaugėsi aukso medaliais ir dabar kausis su I diviziono komandomis.

„Olimpine taure“ pavadintame čempionate kaunasi aštuoniolikos-devyniolikos metų jaunieji krepšininkai, kurie anksčiau būdavo tokio amžiaus priversti baigti krepšinio mokyklas. „Olimpinės taurės“ ambasadorius yra legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis.

Akmenės SC komanda „Olimpinės taurės“ finale 93:69 nepaliko vilčių finalo ketverto šeimininkams Joniškio sporto centro auklėtiniams. Lygi kova vyko pirmas dešimt minučių, po kurių savų sirgalių palaikomi šeimininkai pirmavo 2 taškų skirtumu. Jau antrame kėlinuke Akmenės ekipa perėmė iniciatyvą ir ne tik išlygino rezultatą, tačiau ir nutolo 8 taškais.

Pailsėję po didžiosios pertraukos Akmenės SC komanda žaidė su dar didesne energija ir po pusvalandžio kovos jau turėjo 21 taško pranašumą. Paskutinis mačo kėlinukas buvo tik formalumas ir aikštės šeimininkams teko pripažinti varžovų pranašumą.

„Finalo ketvertas tikrai buvo nelengvas. Pusfinalyje mus lydėjo sėkmė ir ji mums padėjo pasiekti pergalę, o finale kibome į gerklę varžovams nuo pat pradžių ir buvo šiek tiek lengviau, – sakė Akmenės SC treneris Saulius Momkauskas. – Tapome čempionais, tačiau tikrai galėjome kautis ir dėl trečiosios vietos. Manau, mes turėjome ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Turėjome 10-11 krepšininkų ir visi turėjo savo vaidmenį, galėjome palaikyti aukštą rungtynių tempą“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Rokas Milašiūnas, kuris pelnė 26 taškus. Martynas Valters įmetė 17 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, o Edvinas Gricius surinko 14 taškų. Joniškio SC komandoje 15 taškų pelnė ir 14 kamuolių sugriebė Edvinas Dunauskas, o 13 taškų surinko Dovydas Veikalas.

1-2 vietas užėmusios komandos dalyvauja peržaidime, dėl patekimo į I diviziono atkrintamąsias. „Iššūkio etape“ jos kaunasi su I diviziono 7-8 komandomis. Finalo ketverto laimėtoja iki dviejų pergalių žaidžia su 8 komanda, o antros vietos laimėtoja su 7 vieta.

„Pagrindinis tikslas – jėgų patikrinimas, – prieš „Iššūkio etapą“ sakė čempionų treneris S.Momkauskas. – Tai mūsų visai komandai paskutiniai metai Moksleivių krepšinio lygoje, tai norime sužinoti kelintoje vietoje esame visoje Lietuvoje. Norim pamatyti ar su visais galime kovoti, ar kažko mums trūksta. Labai laukiame šių kovų, turėtų būti įdomu. Minčių apie medalius I divizione neturime, tačiau kausimės su kiekvienu varžovu“.

Bronzos medalius ir trečiąją vietą „Olimpinėje taurėje“ iškovojo Mažeikių sporto mokyklos komanda. Mažeikiškiai įtemptose rungtynėse 60:58 palaužė Radviliškio švietimo ir sporto paslaugų centro komandą. Čia, kitaip nei finalo rungtynėse, viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis. Likus 26 sekundėms Radviliškio ŠSPC žaidėjas Žygimantas Blužas išlygino rezultatą, tačiau tas pats žaidėjas likus 5 sekundėms prasižengė ir prie baudų metimo linijos stojęs Rokas Rakejevas išvedė Mažeikių SM į priekį. Paskutinei atakai radviliškiečiai turėjo 5 sekundes, tačiau Kristijono Zako dvitaškis buvo netaiklus ir pergale bei medalius iškovojo Mažeikių SM.

Nugalėtojų gretose pasižymėjo R.Rakejevas, kuris žaidė be keitimų ir surinko 25 taškus. Laurynas Andriuškevičius pridėjo 14 taškų, o Justas Janulis įmetė 12 taškų ir atkovojo 14 kamuolių. Radviliškio ŠSPC komandoje Ž.Blužas pelnė 18 taškų, K.Zakas surinko 17, o Benas Beresnevičius – 15.

Pirmąją dieną, pusfinaliuose, Akmenės SC komanda po atkaklios kovos ir pratęsimo 95:91 įveikė Mažeikių SM ekipą, o Joniškio SC krepšininkai 61:51 nugalėjo Radviliškio ŠSPC auklėtinius.

Comments are closed.