Antras RKL savaitgalis

skelbimas

Pasitinkant paskutinį rudens mėnesį Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate bus žaidžiamos 19 rungtynių A ir B divizionuose. Iš 9 A diviziono mačų išskirti reikėtų penktadienį vyksiančią Akmenės SCKK-“Akmenės cemento“ ir Kretingos „Kretingos“ akistatą bei vieninteles šeštadienio rungtynes tarp Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto ir Tauragės krepšinio klubo.

Po pirmų dviejų turų Akmenės ir Kretingos ekipos yra iškovojusios abi užtikrintas pergales ir rikiuojasi turnyrinės lentelės viršūnėje. Po šios penktadienio akistatos kažkuri smuktels gerokai žemiau, tad neabejojame, kad noras išlikti viršūnėje sukurs puikų krepšinio spektaklį.

Nors lyginti statistiką gal dar šiek tiek anksti, tačiau smalsumo vedami visgi užmeskime akį į skaičius. O jie palankesni Akmenei, kuri taikliau atakuoja iš visų distancijų, kur kas geriau dalijasi kamuoliu (20,5 rez. perd. prieš 14) ir blokuoja daugiau metimų (5 prieš 2). Visgi Kretinga lenkia varžovus atkovotų kamuolių skaičiumi (37,5 prieš 36) ir mažesniu klaidų kiekiu (9,5 prieš 16). Komandos nuo 2013 m. tarpusavyje buvo susitikusios jau 4 kartus ir visas pergales tuomet iškovojo Akmenė. Kaip bus šįkart, pamatysime jau penktadienį, spalio 30 d. Rungtynės vyks Naujosios Akmenės sporto rūmuose nuo 17 valandos.

Klaipėdos LCC ir Tauragės krepšinio klubo mūšis svarbus dėl to, kad susitinka praėjusio sezono antros ir trečios vietos laimėtojų komandos. Abiejų ekipų sudėtys labai nesikeitė, todėl noras kilti dar aukščiau pulsuoja ne tik pačių komandų viduje, bet ir iš sirgalių. Komandos garsėja savo aktyviais sirgaliais ir jų palaikymu. Tik šįkart uostamiesčio krepšininkai bus geresnėje pozicijoje, mat žais namų salėje. O čia visuomet būna karštai palaikomi kone pusės tūkstančio savų studentų.

Žvelgiant istoriškai, nuo 2012 m. komandos tarpusavyje buvo susitikusios 6 kartus. Klaipėdiečiai laimėjo tik kartą. Tačiau naujas sezonas – naujos galimybės. Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas namuose priims Tauragės krepšinio klubą šeštadienį, spalio 31 dieną, 14 valandą.

Comments are closed.